Vores base er et hyggeligt hus, der måske minder lidt om det derhjemme.
Vi tager på udflugter i naturen, vi leger i naturen og lærer om naturen
og kulturen og vi smager på naturen.
På vores naturgrund har børnene også mulighed for at finde
en rolig hængekøje, gynge eller et buskas, hvor de kan slappe af og bare være.

Natur- og kulturvejledning

Naturvejledningen skal blandt andet give børnene mulighed for at opnå viden om naturgrundlaget og derigennem styrke forståelsen for biologisk mangfoldighed og inspirere til en sundere og mere bæredygtig livsstil.

Aktiviteterne tager udgangspunkt i både almene som lokale natur- og kulturfænomener og forholder sig samtidig til de pædagogiske læreplaner i daginstitutionerne. Naturvejledning er i høj grad lig med involvering af børnene, så krop, sanser, motorik, sproglig udvikling og læring går hånd i hånd.

Vores naturvejleder hedder Marco, og han laver aktiviteter med børnene både i og uden for børnehaven, hele året.

Højtider og Traditioner

Hver måned har et emne knyttet til sig. På den måde bliver børnene bevidste om såvel årstider, højtider som traditioner.

Fanø Børnehave har mange årlige traditioner. Vi er heldigvis vant til, at alle forældre, der har mulighed for at deltage, møder op. Det store fremmøde gør fællesskabet endnu sjovere og hyggeligere.

Hver sensommer inviterer vi alle børnenes bedsteforældre til at være sammen med deres børnebørn en enkelt formiddag.

I efteråret inviterer vi til overnatning for alle børn, der er fyldt 4 år.

Til jul får vi besøg af julemanden, som holder juletræsfest med os. Vi holder også juleafslutning for alle forældre og børn med æbleskiver på bål, glögg, saft og hjemmebag.

Nogle gange om året har vi legetøjsdag. Den dag må børnene tage 1-2 stykker legetøj med hjemmefra. Hjælp dit barn med at finde noget legetøj, som de både er glade for, og som de samtidig er klar til at dele med andre den dag. Vi hjælper selvfølgelig med at passe på legetøjet, men kan ikke tage ansvar for, hvis noget går i stykker.

Forældrearragementer

I foråret inviterer vi forældrene til legepladsdag, hvor vi maler, bygger, reparerer børnehaven og legepladsen og slutter af med at spise sammen.

Sidst i juni slutter vi året af med en sommerfest, hvor vores førskolebørn optræder for de andre børn og forældre. 

Fanø Børnehave og Vuggestue

Møder med forældrene

I foråret bliver der indkaldt til forældremøde. Til mødet vil både lederen og bestyrelsesformanden orientere om året, der er gået, og hvad fremtiden vil bringe.

På dette møde afholdes ligeledes valg til bestyrelsen. Mødet er samtidig tidspunktet, hvor forældrene kan møde hinanden, og eventuelle spørgsmål kan blive drøftet.

I efteråret inviteres forældrene gruppevis, hvor vi fortæller om, hvad vi pædagogisk og udviklingsmæssigt lægger vægt på i de respektive grupper.